Werkorganisatie BUCH Domein Bedrijfsvoering

Ben jij van nature een verbinder en sparringpartner? Ben jij een adviseur die zich thuis voelt in een politiek bestuurlijke omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bestuursadviseur

 

Wat ga je doen?
Als bestuursadviseur ben je verantwoordelijk voor een goede procesmatige en kwalitatieve ondersteuning van de collegeleden en de gemeentesecretaris bij het behalen van de doelen uit het coalitieakkoord. Je zorgt voor een goede inrichting en ondersteuning van het bestuurlijke besluitvormingsproces. Hierin ben je aanspreekpunt, sparringpartner en adviseur van de gemeentesecretaris. Samen hebben jullie regie op dit proces, en jij coördineert de bijbehorende informatie- en stukkenstroom met ondersteuning vanuit het bestuurssecretariaat. Je werkt dan ook nauw samen met de griffie, de gemeentecontroller, de projectleiders, de gebiedsregisseurs en de communicatieadviseurs.

Voor de collegeleden ben je het klankbord op de belangrijke bestuurlijke vraagstukken en je adviseert hen vanuit een integrale, brede en strategische blik op de grotere dossiers. Je ondersteunt het college bij het vertalen van ambities uit het coalitieakkoord naar beleidsdoelen op de verschillende domeinen. Daarbij schakel je met de inhoudelijke (strategische) beleidsadviseurs en team- en domeinmanagers. Dat doe je één-op-één, of via bijvoorbeeld een portefeuillehouderoverleg.

Je bent uitvoerend secretaris van de vergaderingen van het college van burgemeester en wethouders. Onderdeel hiervan is het beoordelen van collegeadviezen op volledigheid en consistentie (inhoudelijk, procesmatig, relationeel). Vanuit een faciliterende rol draag je bij aan de verbetering van de kwaliteit van stukken. In overleg met de gemeentesecretaris stel je de agenda op, je verzorgt de verslaglegging en informeert de indieners van agendapunten over het resultaat. Daarnaast zorg je voor de opvolging van gemaakte afspraken tijdens het overleg. Nadruk ligt hierbij op de voortgangsbewaking van de bestuurlijke termijnagenda.

Jij?
Je hebt een antenne voor ontwikkelingen in de samenleving en binnen de gemeente, waardoor je binnen de BUCH-samenwerking ook de ruimte voor couleur locale bewaakt. Van nature werk je graag samen en onderhoud je moeiteloos relaties. Bovendien beschik je over heldere communicatieve vaardigheden en een sterke overtuigingskracht. In de rol als bestuursadviseur heb je het vermogen het college te ondersteunen om de portefeuilles uit het college te verbinden en de verschillende portefeuillehouders gevraagd en ongevraagd onafhankelijk te adviseren.

En verder:
    • Je bent een ervaren adviseur binnen de (semi)overheid met academisch werk- en denkniveau.
    • Je bent een generalist met een sterk omgevingsbewustzijn en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
    • Je bent een resultaatgerichte professional die makkelijk het initiatief neemt.
    • Bij voorkeur beschik je over juridische kennis op het gebied van Gemeenterecht.

En wij?
Werken als een team voor de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Deze zomer wordt binnen de BUCH een concernstaf ingericht, waar jij samen met je 3 collega bestuursadviseurs deel van gaat uitmaken. Elke bestuursadviseur werkt voor een specifieke gemeente. Jij gaat werken voor de gemeente Castricum. Naast de bestuursadviseurs worden in de concernstaf de volgende functies ondergebracht: functionaris gegevensbescherming, gemeentecontrollers, strategisch adviseurs, klachtencoördinator en directiesecretaris. Voor de concernstaf wordt op dit moment een teammanager geworven. Diegene wordt jouw direct leidinggevende.

Gemeente Castricum:
De dorpen Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude vormen samen de gemeente Castricum. De gemeente Castricum heeft haar inwoners veel te bieden op het gebied van onderwijs, natuur, strand- en waterrecreatie, snelle verbindingen, cultuur, erfgoed en een rijk verenigingsleven.

De gemeenteraad bestaat uit 25 leden, verdeeld over acht fracties. De partijen Lokaal Vitaal, VVD, GroenLinks en CDA vormen een coalitie. In het coalitieakkoord 2022-2026 zijn de ambities en doelstellingen opgenomen, die zijn vertaald in een collegewerkprogramma.
Het college van burgemeester en wethouders bestaat naast de burgemeester uit vier wethouders (een per coalitiepartij). De komende jaren staat de gemeente en dus ook het college voor grote opgaven. De gemeentefinanciën staan onder druk nu er grote opgaven moeten worden gecombineerd met kortingen vanuit het Rijk. Samenwerking om deze opgave het hoofd te bieden is van groot belang, met de gemeenteraad, met de partners in de BUCH, de regio, gemeenschappelijke regelingen, het maatschappelijk middenveld, ondernemers, verenigingen en de inwoners.

Een goed begin is het halve werk. Bij onze organisatie start je met een introductieprogramma zodat jij je snel thuis voelt. We vinden een goede werk en privé balans belangrijk, daarom bieden we je flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels thuis te werken. Ook thuis zorgen wij voor een goede werkplek door je onder andere een bureaustoel en beeldscherm in bruikleen te geven.

En verder:
    • Een bruto maandsalaris tussen € 5.008,- en € 6.777.- (schaal 12) op basis van 36 uur per week;
    • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand boven op je salaris. Je kunt dit op een door jou gekozen moment laten uitbetalen, of gebruiken voor de aankoop van extra verlofuren, opleidingskosten of een bijdrage aan je sportabonnement en/of museumjaarkaart.
    • Een pensioenregeling via het ABP-pensioenfonds;
    • Ruim 5 weken vakantie per jaar;
    • Een reiskosten- of thuiswerkvergoeding, laptop en telefoon.

Leuk?
Leuk! Regeer snel, uiterlijk vóór 11 juli. Als wij voor deze datum onze nieuwe collega hebben gevonden, dan sluiten we de vacature eerder, dus wacht niet met reageren! Wil je eerst nog wat meer informatie? Reinout Schaatsbergen, domeinmanager bedrijfsvoering, 06-15027539, of bij Hélène Bakker, gemeentesecretaris Castricum, 06-50012583, helpen je graag verder.

Matchen we?
Als we beide enthousiast zijn, nodigen we je uit voor een selectiegesprek. De procedure bestaat naar verwachting uit twee rondes met selectiegesprekken. De procedure wordt afgesloten met
een arbeidsvoorwaardengesprek.

Vacature delen op:

Referentienummer:

240610

Regio:

  • Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Vacatureniveau:

WO

Vacaturetype:

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salaris:

€ 5.008 - € 6.777

Vestiging:

Gemeente Castricum

Aantal uur:

32 - 36 uur

Vakgebied:

Management- en bestuursondersteuning

Subcategorie:

Advies/onderzoek

Sluitingsdatum:

26-06-2024

Startdatum:

11-07-2024

Locatie:

Castricum

Contactpersonen:

Reinout Schaatsbergen

mobiel: 06-15027539

Kantooradres:

Raadhuisplein 1 1851 JL Heiloo

Locatie: