Werkorganisatie BUCH Domein Beheer Openbare Ruimte

Beleidsmedewerker Klimaatadaptatie

Binnen de BUCH werkorganisatie werken we met elkaar aan een groene, duurzame en klimaat-adaptieve samenleving. Wij zorgen voor een fijne en toekomstbestendige leefomgeving voor de inwoners en ondernemers. Wil jij meewerken aan deze belangrijke opdracht? Reageer dan!

Wat ga je doen?

In 2023 hebben de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo het beleidsplan “Op weg naar klimaat adaptieve en natuur inclusieve gemeenten 2023 - 2026” vastgesteld. Jij bent de vaandeldrager van dit beleid. Je adviseert intern en extern over de reikwijdte van dit beleid en je draagt zorg voor de doorontwikkeling en uitvoering ervan. Je voert regie op het uitvoeringsprogramma 2023 – 2026. Je voert klimaat-adaptieve projecten uit of helpt in de begeleiding ervan. Je stelt adviezen en beleidsnotities op voor de vier gemeentebesturen van de BUCH. Je voert overleg met inwoners, netwerkpartners en bestuurders en houdt presentaties. Je bent de vraagbaak op het gebied van water en klimaatadaptatie en houdt de ontwikkelingen in het vakgebied bij.

Jij?

Bent een enthousiaste en ondernemende beleidsmedewerker die serieus werkt maakt van de klimaatbestendige uitgangspunten, zowel binnen de organisatie, als buiten in ruimtelijke projecten en bij inwoners en bedrijven. Je bent bereid om nieuwe wegen in te slaan en buiten je comfortzone te treden. Je bent flexibel en houdt rekening met de diverse maatschappelijke ontwikkelingen die de hobbelige weg naar een duurzame leefbare samenleving typeren. Je bent de vraagbaak op het gebied van water en klimaatadaptatie en houdt de ontwikkelingen in het vakgebied bij. Kennis van water, riolering en natuurinclusief bouwen is een pré.

En verder:

•             Je hebt ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen

•             Je hebt HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding

•             Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden

•             Je bent analytisch en toont initiatief. Je bent doortastend, resultaatgericht, stressbestendig

•             Je bent bestuurlijk en politiek sensitief en kan goed tegenwicht bieden aan bestuurlijke en politieke druk 

En wij?

Werken als een werkorganisatie voor de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Binnen de BUCH gemeenten werken we vanuit een integraal Programma Klimaat met vijf pijlers: Energietransitie, Klimaatadaptatie, Circulaire Economie, Duurzame Mobiliteit en Duurzame Bedrijfsvoering. Wij werken opgavegericht en horizontaal door de organisatie heen, waarbij in jouw werk aspecten van elk van deze pijlers aanwezig zullen zijn.

Een goed begin is het halve werk; bij ons start je met een introductieprogramma zodat jij je snel thuis voelt. We vinden een goede werk en privé balans belangrijk, daarom bieden we je flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Ook thuis zorgen wij voor een goede werkplek door je o.a. een bureaustoel en beeldscherm ter beschikking te stellen. 

En verder:

  • Een bruto maandsalaris tussen € 3.558,- en €5.247,- (schaal 10) op basis van 36 uur per week;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand boven op je salaris. Je kunt dit op een door jou gekozen moment laten uitbetalen of gebruiken om extra verlofuren te kopen, een opleiding te bekostigen of als bijdrage aan je sportabonnement en/of museumjaarkaart;
  • Een pensioenregeling via het ABP-pensioenfonds;
  • Ruim 5 weken vakantie per jaar;
  • Een reiskosten- of thuiswerkvergoeding, laptop en telefoon;
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Leuk?

Leuk! Reageer meteen! Als je motivatie en cv ons nieuwsgierig maken, dan nodigen we je snel uit om kennis te komen maken. Wil je eerst nog wat meer informatie of weten hoe een dag eruit ziet als beleidsmedewerker? Bel of app dan met Mathijs van Beusekom, beleidsmedewerker water, 06-11094229, of Mark Min, teammanager team gemeentelijke eigendommen 06-19429679. Zij helpen je graag verder. 

Matchen we?

Zijn we allebei enthousiast, dan volgt na de kennismaking een tweede sollicitatiegesprek, en we sluiten de procedure af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

240607

Regio:

  • Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Vacatureniveau:

HBO

Vacaturetype:

Vast

Salaris:

€ 3.558 - € 5.247

Vestiging:

Gemeente Castricum

Aantal uur:

36 uur

Vakgebied:

Hydrologie / Ecologie

Subcategorie:

Beleid/staf

Contactpersonen:

Mark Min

tel.: 088 9097647

Kantooradres:

Raadhuisplein 1 1902 CA Castricum

Locatie: