Werkorganisatie BUCH Domein Dienstverlening en Samenleven

WMO Consulent

Wil jij onderdeel zijn van een betrokken en professioneel team waar kennis en ervaring actief wordt gedeeld? Denk je vanuit mogelijkheden en geeft het jou energie om de situatie
in kaart te brengen en samen met de inwoner te kijken naar een mogelijke passende oplossing? Dan zijn wij op zoek naar jou!



Wat ga je doen?

Als WMO consulent ben je onderdeel van het sociaal team waarin je integraal en breed samenwerkt met onder andere welzijn, maatschappelijk werk, werk en inkomen, jeugdprofessionals en specifiek met zorgaanbieders. De hulpvragen die op je pad komen betreffen alle aspecten van de WMO; van relatief kleine of eenvoudige vragen tot aan de ingewikkeldere, meer gespecialiseerde vraagstukken.

Nadat de preventieconsulent het eerste gesprek heeft gehad, ga jij in gesprek met de inwoner. Je gaat op huisbezoek, hebt telefonisch contact of spreekt af op een locatie om de hulpvraag uit te diepen. Je kijkt daarbij breed en integraal en zoekt samen met de inwoner en zijn netwerk naar de beste oplossing om het doel te bereiken. Je onderzoekt welke algemene voorzieningen nu of in de toekomst passend zijn. Je stelt in samenspraak met de inwoner een ondersteuningsplan op en indien nodig indiceer je een maatwerkvoorziening.

Jij?
Bent klantgericht, hebt overtuigingskracht en kunt je expertise in heldere taal overbrengen. Je handelt inwonergericht met kennis van wet- en regelgeving. Je kunt je goed inleven in de hulpvrager, je bent nieuwsgierig en verwachten daarbij dat je breed en integraal kijkt, dat je samen met de inwoner op zoek gaat naar de best passende oplossing. Je hebt humor en vindt het belangrijk om actief onderdeel te zijn van het team. Meervoudige vraagstukken zijn jou niet onbekend. Je vindt het leuk als er van alles tegelijk gebeurt en het geeft je energie hier de regie over te houden.

Verder heb jij:
   • HBO werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met de WMO
   • Je hebt een relevante afgeronde opleiding passend bij een functie in het sociale domein

En wij?
Werken als één werkorganisatie voor de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Met de teams Jeugd, Preventie, WMO, Beleid en Ondersteuning vormen wij het Sociaal Domein binnen de BUCH. Samen halen we het beste uit onszelf, het team en de organisatie. Om onze inwoners nog daadkrachtiger van dienst te kunnen zijn breiden we ons team graag uit met jou!

Bij ons start je met een introductieprogramma zodat jij je snel thuis voelt. Wij hebben een eigen BUCH Academie; één plek waar je opleidingen, trainingen en lezingen kunt krijgen én geven. Ben je jonger dan 35 jaar? Dan kun je je aansluiten bij BUCH Jong. Bij BUCH Jong ligt de focus op verbinding, kennis delen en ontwikkeling, maar er wordt ook genoeg aandacht besteed aan ontmoeting en ontspanning.

Als WMO consulent werk je zowel op kantoor als vanuit huis of ben je op pad voor huisbezoeken. Ook thuis zorgen wij voor een goede werkplek met een thuiswerkvergoeding. Ga je naar kantoor? Dan heb je keuze uit meerdere locaties! Natuurlijk vergoeden wij de reiskosten die je maakt om naar kantoor te komen of als op huisbezoek gaat.

Verder bieden wij:
   • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.317,00 en € 4.752,00 (schaal 9) bij 36 uur;
   • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand boven op je salaris. Je kunt dit op een door jou gekozen moment laten uitbetalen of gebruiken voor:
      o Aankoop van extra verlofuren;
      o Opleidingskosten;
      o Een bijdrage aan je sportabonnement en/of museumjaarkaart.
   • Een goede balans tussen werk en privé door flexibele werktijden en de mogelijkheid om, in overleg met je collega's, deels thuis te werken. Ook thuis zorgen wij voor een goede werkplek door je o.a. een bureaustoel en beeldscherm ter beschikking te stellen;
   • Ruim 5 weken vakantie per jaar;
   • Een pensioenregeling via het ABP-pensioenfonds en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering;
   • Een reiskosten- of thuiswerkvergoeding, laptop en telefoon
   • Een jaarcontract met de intentie om dit na afloop om te zetten in een vast dienstverband.

Leuk?
Leuk! Reageer meteen maar in ieder geval voor 21 mei 2024, Twijfel je nog? Of wil je meer informatie? Bel of app met Patrick Monincx, teammanager WMO a.i. tel. 06-25756285. Mochten wij eerder een geschikte kandidaat vinden zullen wij de procedure eerder sluiten.

Matchen we?
Zijn we allebei enthousiast, dan bellen wij je om je uit te nodigen voor een 1e gesprek. Hierna volgt eventueel een 2e gesprek en we ronden de procedure af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

Vacature delen op:

Referentienummer:

240412

Regio:

  • Noord-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Vacatureniveau:

HBO

Vacaturetype:

Tijdelijk met uitzicht op vast

Salaris:

€ 3.317- € 4.752

Vestiging:

Gemeente Bergen

Aantal uur:

28 uur

Vakgebied:

Sociale zaken/Werkgelegenheid

Subcategorie:

Uitvoerend/ondersteunend

Sluitingsdatum:

21-05-2024

Startdatum:

30-04-2024

Locatie:

Standplaats Bergen

Contactpersonen:

Patrick Monincx

mobiel: +31 0625756285

Kantooradres:

Jan Ligthartstraat 4 1817 MR Alkmaar

Locatie: